Bulgur s mahunama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Bulgur s mahunama  by Shutterstock Shutterstock

Ukusna i zdrava kombinacija bulgura i mahuna još je bolja ako se posluži sa sočnim pilećim zabatcima.

Sastojci

Broj porcija
4

Mahune

450 gmahuna
2mrkve
1 glavicaluka
1 režanjčešnjaka
200 mlumaka od rajčice
3 žlicemaslinovog ulja
1 žlicahimalajske soli
1 žličicačešnjaka u prahu
1 žličicaluka u prahu
½ žličicešećera
1 prstohvatpapra
250 mlvruće vode

Bulgur

150 gbulgura
1 žlicamaslinovog ulja
250 mlvode

Priprema

1 Pripremite mahune

Luk, mrkvu i režanj češnjaka nasjeckajte na sitno. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa luk i mrkvu pržite 4 minute, a zatim dodajte i češnjak i miješajte jednu minutu.


Dodajte mahune i promiješajte, a zatim dodajte i umak od rajčice, začine i vodu. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20 minuta.


2 Pripremite bulgur

Maslinovo ulje zagrijte u loncu pa dodajte bulgur i promiješajte. Ulijte vodu i zatvorite poklopac pa kuhajte na laganoj vatri otprilike 10 minuta.


Pomiješajte bulgur i mahune i poslužite ih s mesom po želji, a najukusnije će biti ako ih poslužite s pečenim pilećim zabatcima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.