Ličke šnicle

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ličke šnicle

Ukusne šnicle odlična su ideja za ručak kada ne znate što pripremiti, a poslužiti ih možete uz bilo koji prilog.

Sastojci

Broj porcija
7
500 godrezaka (svinjskih ili junećih)
400 mltemeljca
vino(po želji)
3jaja
začini po želji
4 režnjačešnjaka (može i više)
krušne mrvice
malo sezama
malo peršina

Priprema

1 Pripremite meso

Meso začinite i ostavite da malo odstoji. Zatim ga uvaljajte u krušne mrvice i istucite batom.


Meso uvaljajte u jaja i krušne mrvice (možete dodati sezama i ljute crvene paprike) i pecite na ulju dok ne poprimi zlatno žutu boju.


2 Ispecite meso

U keramičku posudu poredajte meso, dodajte češnjak narezan na ploške, ulijte temeljac i vino po želji, začinite te poklopite i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.


Dodajte sitno narezani peršin i pecite još 15 minuta.


July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶