Kolač od kaki jabuka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od kaki jabuka
Kolač od kaki jabuka
Stigla nam je jesen, a s njom i miris toplih jesenskih kolača. Sigurno ste opskrbljeni raznim jesenskim voćkama, a jedna od njih je i kaki japanska jabuka. Kako smo ih ove godine baš dobili dosta za poklon, odlučila sam smisliti recept za kolač.

Sastojci

Broj porcija
8
3kaki jabuke sorte hachyja (mekanije)
100 gmaslaca
1 žlicameda
2jaja
200 gbrašna
1 žličicacimeta
1 žličicamuškatnog orašćića
1 žličicasode bikarbone
1 prstohvatsoli
100 gmljevenih oraha

Priprema

Očistite i izblendajte kaki jabuke u pire.


Istopite maslac s medom i dodajte u pire od kaki jabuka.


Dodajte ostale sastojke i pecite u pećnici na 175°C sat vremena.


Poslužite uz sladoled od vanilije, javorov sirup ili med.

Kap Maslinova Ulja
Kap Maslinova Ulja
Mediteranska kuhinja