Pita od maka i sira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od maka i sira by Shutterstock Shutterstock

Ova pita ima dva nadjeva, od maka i od sira, no okusi se savršeno prožimaju i ovu pitu čine toliko ukusnom.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

250 gglatkog brašna
170 gmaslaca
3žumanjka
1 vrećicašećera s okusom limuna
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žlicavrhnja

Nadjev od maka

9 žlicamlijeka
200 gmljevenog maka
100 gšećera

Nadjev od sira

500 gsvježeg sira
150 gšećera
malo naribane limunove korice
3bjelanjka
3 žlicegriza

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Jedan dio stavite u zamrzivač da se zamrzne jer ćete ga na kraju naribati na pitu, a drugi dio ostavite da se hladi u hladnjaku dok ne napravite oba nadjeva.


2 Napravite nadjev od maka

Ugrijte mlijeko i prelijte ga preko maka i šećera pa sve zajedno dobro promiješajte. Po želji možete staviti više ili manje šećera.


3 Napravite nadjev od sira

Mikserom izradite snijeg od bjelanjaka, pa ga polako dodajte u smjesu sira i šećera. Upalite pećnicu i razvaljajte tijesto iz hladnjaka.


Na tijesto stavite nadjev od maka, a preko njega i smjesu od sira. Smrznuti komad tijesta naribajte preko sira i pecite oko 35 minuta na 200 stupnjeva.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.