Lisnata pita od bundeve i špinata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnata pita od bundeve i špinata by Shutterstock Shutterstock

Butternut tikva može se iskoristiti za njoke, štrudlu ili juhu, a od nje možete napraviti i pitu s lisnatim tijestom i špinatom. Ovaj recept pogodan je i za vegane - umjesto sira možete dodati 200 g tofua i biljni jogurt umjesto klasičnog.

Sastojci

Broj porcija
4
1lisnato tijesto
200 gsvježeg sira
200 gribane butternut tikve
3 žlicejogurta
1 žlicamaslinovog ulja
začini po želji (kurkuma, sol, papar, slatka paprika, češnjak u prahu)

Priprema

1 Napravite pitu

Tikvu naribajte, dodajte joj svježi sir, a zatim i sve ostale sastojke pa sve zajedno dobro promiješajte.


Nadjev rasporedite po lisnatom tijestu pa ga zarolajte u roladu i premažite maslinovim uljem.


2 Ispecite

Pecite dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju pa poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.