Schwarzwald ganache torta

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Schwarzwald ganache torta  by Sanja_kuha Sanja_kuha
Schwarzwald ganache torta  by Sanja_kuha Sanja_kuha
Schwarzwald ganache torta  by Sanja_kuha Sanja_kuha
Schwarzwald ganache torta  by Sanja_kuha Sanja_kuha

Ovo je recept za manju torticu promjera 24, a ako želite veći, poduplajte sastojke.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

4jaja
4 žlicešećera
aroma vanilije
4 žliceulja
5 žlicaglatkog brašna
4 žlicekakaa
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 prstohvatsoli
4 žlicemlijeka
0,5 teglevišanja iz kompota
100 mlkompota za polijevanje biskvita

Ganache

100 mlslatkog vrhnja
150 gčokolade za kuhanje

Priprema

1 Napravite biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa napravite snijeg od bjelanjaka sa šećerom. Dodajte žumanjke, ulje i mlijeko, a zatim i sve suhe sastojke i dobro promiješajte.


Pecite na 180 stupnjeva otprilike 25 minuta. Ohladite biskvit i narežite ga na dva ili tri dijela. Biskvite poškropite kompotom od višanja.


2 Napravite ganache kremu

Rastopite čokoladu u vrhnju i ohladite ju. Ohlađeni ganache miksajte dok ne posvijetli.


3 Složite tortu

Složite tortu tako da jedan biskvit premažete kremom, na nju stavite nekoliko višanja, zatim stavite drugi biskvit i ponavljate dok ne potrošite sve sastojke. Ukrasite po želji i poslužite.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.