Kandirane korice limuna

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kandirane korice limuna

Odličan poklon za Božić, ako je lijepo zapakiran u vrećice, a i za staviti u kolače.

Sastojci

Broj porcija
30
šećer
voda
vanilin šećer

Priprema

1 Pripremite korice

Limune - količina po želji, operite i prerežite po dužini na 4 dijela. Izdubite mesnatu unutrašnjost i izrežite korice na prutiće.


Prutiće stavite u lončić i prekrijte ih vodom.


Kuhajte dok ne provrije, pa odmah prolijte. I tako još 2 puta (da se ukloni gorčina).


2 Kandirajte

Prutiće sad izvažite i dodajte jednaku količinu (težinu prutića) šećera i vode.


Kuhajte na tihoj vatri oko 25 minuta dok voda ne ishlapi.


3 Osušite i uvaljajte u šećer

Izvadite ih i položite na papir za pečenje i neka odstoje preko noći.


Ujutro ih uvaljajte u šećer.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog