Od brašna, jaja, soli i malo ulja umijesite glatko tijesto. Sada mora poklopljeno odstajati najmanje sat vremena. Ipak, najbolje bi bilo odmoriti ga preko noći.
Za nadjev prethodno kuhani i oguljeni krumpir protisnite kroz prešu. Zatim pomiješajte sa svježim sirom i sitno nasjeckanim začinskim biljem i začinite solju.
Zatim luk sitno nasjeckajte, a češnjak nasjeckajte i popržite u tavi na vrućem ulju dok ne postane proziran.
Smjesa se zatim umiješa u smjesu od svježeg sira i krumpira za punjenje tjestenine.
Zatim tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i preokrenutom čašom ili okruglim kalupom za kekse izrežite diskove promjera cca 10 cm.
Mokrim rukama oblikujte kuglice veličine oraha od smjese krumpira i sira i stavite po jednu kuglicu na svaki disk tijesta.
Preklopite tijesto i čvrsto pritisnite rubove - tradicionalno se rubovi prstima stisnu u obliku utora.
Sada stavite posoljenu vodu na vatru i zakuhajte. Pripremljene okruglice kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Za to vrijeme zažutite/zasmeđite maslac u tavi i prelijte preko kuhanih okruglica te posipajte svježim sjeckanim vlascem.
U Austriji se jelo poslužuje uz svježu zelenu salatu s preljevom od ulja i octa.