Pato Taco

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
16h
Ukupno vrijemeUkupno
17h
KompliciranostTežina
Cijena
Pato Taco by Ena Dragičević/Index Ena Dragičević/Index
Pato Taco by Ena Dragičević/Index Ena Dragičević/Index

Vlasnica prve zagrebačke taquerije (Taqueria Cato) nam je otkrila jedan svoj recept.


Sastojci

Broj porcija
1
pačji bataci
sol, papar
guščja mast
borovica
klinčić
piment
lišće avokada
sitno sjeckani luk
češnjak
crno vino
Worcestershire umak
crveni kupus
Granny Smith jabuke
lješnjaci
jabučni ocat
domaće vrhnje
hren

Priprema

1 Sous vide

Pačje batke dobro posolite i popaprite, stavite ih skupa s guščjom masti, borovicom, klinčićem, pimentom i lišćem avokada u sous vide na 70 stupnjeva, i to 16 sati.


2 Jus i umak

Od sokova nastalih u sous vide vrećici napravite jus. Sokovima dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, crno vino i Worcestershire umak. Kada se umak reducira, procijedite.


3 Dodaci

Crveni kupus, ribanu jabuku i lješnjake dinstajte s jabučnim octom dok sve ne omekša.


U domaće vrhnje naribajte hren, a Granny Smith jabuku narežite na štapiće.


4 Čvarci od kože

Patku rukom natrgajte na sitno, kožu stavite u pećnicu na 200 stupnjeva da postane hrskava. Na pačjoj masti iz sous vide vrećice kratko popržite patku dok ne dobije lijepu boju.


5 Slaganje

Na tortilju redom slažite umak od hrena, patku, jus, dinstani kupus, štapiće jabuke i nekoliko čvaraka od pačje kože.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.