Cochinita pibil

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5h
Ukupno vrijemeUkupno
5h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Cochinita pibil by Shutterstock Shutterstock
Cochinita pibil by Shutterstock Shutterstock
Cochinita pibil by Shutterstock Shutterstock

Cochinita pibil je meksičko jelo od svinjetine. Meso se sporo peče, a zatim natrga i poslužuje na tortiljama, u tacosima ili samostalno s ljutikom, kiselim lukom, salsom i raznim pečenim povrćem.

Sastojci

Broj porcija
10
3 kgsvinjske vratine
5 režnjevačešnjaka
200 ganchiote paste
1 žlicapapra u zrnu
4 listalovora
1 žlicaorigana
6klinčića
1 žlicakima
1 štapićcimeta
2 žlicesoli
200 mlnarančinog soka
200 mlsoka limete

Dodatno

3crvena luka
1habanero ljuta papričica
3limete
1 vezica korijandera
sol, papar

Priprema

1Izradite marinadu

Naranču i limetu iscijedite. Dobiveni sok pomiješajte sa začinima, soli, achiote pastom i nakratko izblendajte.


2Marinirajte meso

Meso vilicom izbodite na nekoliko mjesta i zalijte pripremljenom marinadom. Rukama je dobro utrljajte u meso i ostavite preko noći u hladnjaku.


3Ispecite meso

Marinirano meso stavite u dublji lim za pečenje i pecite prekriveno aluminijskom folijom na 180 stupnjeva 3 sata.

Zatim uklonite foliju i pecite dodatna 2 sata na 180 stupnjeva. Tijekom pečenja meso povremeno podlijte sokom koje je meso ispustilo.


4"Natrgajte" pečeno meso

Pečeno meso pomoću dvije vilice "natrgajte", vratite u posudu u kojem se peklo i zalijte sokom od pečenja.


5Pripremite povrće

Luk i habanero papričicu nasjeckajte, poslolite i popaprite, začinte sokom limete i ostavite 10 minuta. Korijandar nasjeckajte na sitno.


6Poslužite

Pripremljene tortilje nadjenite svinjetinom, pripremljenim povrćem i posipajte sjeckanim korijandrom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.