Kristinin mramorni kuglof

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kristinin mramorni kuglof
Kristinin mramorni kuglof
Kristinin mramorni kuglof

Nisam htjela komplicirati pa sam napravila najobičniji crno-bijeli kuglof s aromom limuna, preliven mliječnom čokoladom i posipan krokantima badema.

Sastojci

Broj porcija
20
2jaja
1vanilin šećer
150 gšećera
1prašak za pecivo
300 gglatkog brašna
2 žlicekakaa
100 mlulja
200 mlmlijeka

Priprema

1 Napravite smjesu

Odvojite bjelanjke i istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke zajedno s vanilin šećerom i šećerom pjenasto umutite.


Smjesi od žumanjaka dodajte koricu limuna, ulje i mlijeko pa sjedini.


Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte u prethodnu smjesu i sve jako dobro izmiksajte.


Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.


2 Podijelite na dva dijela

Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte kakao i izmiješajte.


Ako je kalup silikonski, ne treba ga namazati maslacem, a ako nije - onda cijeli kalup dobro namažite i ulijevajte naizmjence bijelu pa crnu smjesu dok sve ne potrošite (postupak ako imate normalan, veći kalup), a ako imate mali kalup za kuglof kao ja, ova količina smjese je dovoljna za 3 takva manja kalupa, kalup punite malo više od pola.


3 Ispecite kuglof

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva i pecite nekih 30 minuta (ovisno u kakvom kalupu pečete, provjerite čačkalicom).

Kristina Pavković
Kristina Pavković
amateur chef