Odvojite bjelanjke i istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke zajedno s vanilin šećerom i šećerom pjenasto umutite.
Smjesi od žumanjaka dodajte koricu limuna, ulje i mlijeko pa sjedini.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte u prethodnu smjesu i sve jako dobro izmiksajte.
Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte kakao i izmiješajte.
Ako je kalup silikonski, ne treba ga namazati maslacem, a ako nije - onda cijeli kalup dobro namažite i ulijevajte naizmjence bijelu pa crnu smjesu dok sve ne potrošite (postupak ako imate normalan, veći kalup), a ako imate mali kalup za kuglof kao ja, ova količina smjese je dovoljna za 3 takva manja kalupa, kalup punite malo više od pola.
Uključite pećnicu na 200 stupnjeva i pecite nekih 30 minuta (ovisno u kakvom kalupu pečete, provjerite čačkalicom).