Prosijte brašno u zdjelu i stavite u hladnjak. Maslac narežite na sitno i pripremite mast.
Odvojite bjelanjak od žumanjka pa u žumanjak dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije, mrvljeni kvasac i naribanu koricu od pola limuna i pola naranče. Miješajte dok se kvasac ne otopi.
Ohlađeno brašno izvadite iz hladnjaka, dodajte mu šećer u prahu i malo soli, a zatim i maslac i mast. Dodajte i mokre sastojke pa umijesite tijesto. Podijelite ga na četiri dijela i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Dok se tijesto hladi, napravite nadjev. Skuhajte vodu, grožđice, šećer i koru od pola limuna i pola naranče. Kad voda zavre, maknite s vatre i umiješajte mak i mljeveni keks. Promiješajte i pustite da se ohladi.
Svaki dio tijesta podijelite na još četiri dijela (ukupno ćete imati 16 loptica). Svaku lopticu izvaljajte u oblik pravokutnika i na sredinu svakog stavite žlicu nadjeva. Formirajte u kiflu.
Svaku kiflu stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite žumanjkom i ostavite 15 minuta da se žumanjak osuši. Ponovite postupak, a nakon 15 minuta još jednom premažite bjelanjkom. Nakon 15 minuta stavite u pećnicu. Pecite 20 minuta na 170 stupnjeva.