Juha sa slanutkom i tjesteninom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha sa slanutkom i tjesteninom by Shutterstock Shutterstock
Juha sa slanutkom i tjesteninom
Juha sa slanutkom i tjesteninom
Juha sa slanutkom i tjesteninom
Juha sa slanutkom i tjesteninom

Ova zasitna juha može biti početak obroka, ali također i cijeli obrok s obzirom na to da je vrlo izdašna i hranjiva.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
0,5nasjeckanog luka
1sjeckani režanj češnjaka
0,5poriluka narezanog na kolutiće
1½ žličicesvježeg, sjeckanog ružmarina
200 gslanutka iz konzerve
800 mlvode ili povrtnog temeljca
100 gsjeckane rajčice iz konzerve
250 gpasirane rajčice
0,5tikvice, narezane na manje kolute
60 gžutih ili zelenih mahuna
50 gtjestenine mini pipe rigate
1 žlicasjeckanog peršina
1 prstohvatsoli
1 prstohvatpapra

Priprema

1 Popržite sastojke i dodajte temeljac

Luk, češnjak, poriluk i ružmarin pržite na vrelom ulju, na laganoj vatri oko 5 minuta ili dok ne omekšaju.


Dodajte slanutak, vodu ili povrtni temeljac i rajčicu, ostavite da zakuha, zatim smanjite vatru i lagano kuhajte oko 10 minuta.


2 Dodajte ostale sastojke

Dodajte tikvicu, grašak i mahune, pojačajte plamen i ostavite da zakuha, zatim smanjite plamen i lagano kuhajte daljnjih 10 minuta.


Na kraju dodajte i tjesteninu i peršin, kuhajte prema uputama na pakiranju tjestenine. Začinite solju i paprom.