Popečci od tikvica, krumpira i sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od tikvica, krumpira i sira by Shutterstock Shutterstock

Popečci su jedno od najboljih jela u koje možete zakamuflirati povrće, a danas imamo jedan super recept za popečke od tikvica, krumpira i sira.

Sastojci

Broj porcija
4

Popečci

250 gtikvica
250 gkrumpira
200 gsira trapista
1 režanjčešnjaka
1jaje
6 žlicakrušnih mrvica
⅛ žličicesoli
malo papra

Dodatno

krušne mrvice za uvaljati

Priprema

1 Naribajte tikvice, krumpire i sir

Tikvice operite, posušite i naribajte ih, a krumpire ogulite, operite, posušite i naribajte. Pomiješajte tikvice i krumpir, dodajte prstohvat soli i ostavote da odstoje 10 minuta.


Zatim naribajte i sir, a prije nego što ga dodate tikvicama i krumpirima, njih dobro iscijedite u rukama kako bi ispustili višak vode i vratite ih u zdjelu.


2 Začinite

Dodajte protisnuti češnjak, prstohvat soli, malo papra i jaje pa sve zajedno dobro izmiješajte. Zatim dodajte krušne mrvice, promiješajte pa smjesu rukama formirajte u kuglice.


3 Formirajte i ispecite

Kuglice uvaljajte u krušne mrvice i oblikujte u popečke. Pržite ih na vrućem ulju do pet minuta sa svake strane. Kada se ispeku, ostavite ih da malo odstoje na ubrusu pa poslužite uz umak po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.