Irska rolada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Irska rolada

Slana rolada u bojama irske zastave.

Sastojci

Broj porcija
3

Tijesto

4jaja
1jogurt
4 žlicebrašna
1prašak za pecivo
3 žliceajvara za narančastu roladu
3 žlicepasiranog špinata za zelenu roladu
malo soli

Nadjev

250 gsvježeg sira
1glavica crvenog luka
0,5 čašicekiselog vrhnja
začini po želji
narezana salama po želji

Priprema

1 Napravite tijesto

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg, a u drugu posudu stavite žumanjke, jogurt, prašak za pecivo i ajvar. To sve pomiješajte, a zatim dodajte brašno i bjelanjke i dobro promiješajte da se sve poveže. Isto napravite s istom količinom sastojaka, ali umjesto ajvara koristite špinat za zelenu roladu.


2 Ispecite

Dobivenu smjesu stavite u četvrtastu posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje, te pecite u pećnici otprilike 15 minuta na 200 stupnjeva.


3 Napravite nadjev

Od svih sastojaka napravite nadjev, a kada se tijesto ohladi, premažite ga nadjevom, zarolajte, zamotajte u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku da se stegne najmanje dva sata.