Karpati s breskvama

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Karpati s breskvama by Grozdana Ančić Robinić Grozdana Ančić Robinić

Recept naše čitateljice Grozdane Ančić Robinić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

200 mlvode
130 gmaslaca
200 mlglatkog brašna
5jaja
malo soli

Krema

3 vrećicepraška za puding od vanilije
1 lmlijeka
200 mlšećera
250 gmaslaca

Dodatno

2 konzervekompota od breskve
250 mlslatkog vrhnja
šećer u prahu za posipanje

Priprema

1 Tijesto

Vodu i maslac kuhajte dok ne provri. U to dodajte brašno i sol.


Malo promiješajte da nastane jednolična masa, nemojte kuhati.


Prebacite u plastičnu posudu i odmah dodajte jedno po jedno jaje (ne trebate čekati da se smjesa prije toga previše ohladi).


Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Tanko namažite pola smjese za tijesto na papir za pečenje u velikom limu za pećnicu i pecite 20 minuta.


Ponovite s drugim dijelom smjese.


2 Krema

Skuhajte puding sa šećerom u mlijeku. U ohlađeno dodajte maslac i dobro promiješajte.


3 Slaganje

Složite kolač tako da stavite jednu koru, kremu od vanilije, narezane breskve, pa premažete tučenim slatkim vrhnjem. Posipajte šećerom u prahu.


Dobro ohladite prije rezanja i jela.