Voćni biskvit bez jaja

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Voćni biskvit bez jaja by Shutterstock Shutterstock

Ako nemate problema s kravljim mlijekom, koristite njega, a u suprotnom, poslužit će svako biljno.

Sastojci

Broj porcija
12
300 gglatkog brašna
200 gšećera
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
180 mlmlijeka (može kravlje, a može i biljno)
150 mlulja
1limun - sok i korica
200 gborovnica i malina

Priprema

1 Upalite pećnicu i pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite papirom za pečenje ili namastite i posipajte brašnom okrugli kalup za tortu ili pravokutni lim za pečenje.


2 Pripremite smjesu

Dodajte sve suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo i sol) u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte sve mokre sastojke (mlijeko, ulje, sok/korica limuna) i miješajte dok se ne sjedini.


Dodajte polovicu borovnica i malina i lagano ih promiješajte.


3 Prebacite u kalup

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup. Preostale borovnice i maline pospite po vrhu.


4 Ispecite

Pecite kolač 50 minuta do sat vremena, a svakako provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.


5 Ohladite

Ohladite i posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.