Gluten free trileće

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Gluten free trileće
Gluten free trileće
Gluten free trileće
Gluten free trileće
Gluten free trileće
Gluten free trileće by Shutterstock Shutterstock

Od trenutka kada su moji dečki probali ovu slasticu, ništa drugo više nije moglo postati konkurencija tom kolaču. A kako sam i sama apsolutni fan, donosim vam recept u bezglutenskoj verziji a vi ga naravno možete ispeći s pšeničnim brašnom.

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

6jaja
100 gšećera
200 gbezglutenskog brašna
1vanilin šećer
1prašak za pecivo

Preljev

400 mlslatkog vrhnja
300 mlkondenziranog mlijeka
800 mlmlijeka
karamel za premaz

Priprema

1 Napravite biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite ih u čvrst snijeg. Dodajte obje vrste šećera i dobro izmutite.


Ubacujte žumanjke jedan po jedan i miksajte dok se smjesa dobro ne poveže. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Umiksajte lagano.


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Biskvit pecite na masnom papiru 20 do 25 minuta.


2 Izvadite i dodajte preljev

Pečen biskvit ostavite minutu da se ohladi pa ga izvadite. Vilicom ga izbockajte na više mjesta. Slatko vrhnje ulijte u kalup.


Vratite biskvit u kalup, ali tako da onaj dio koji je bio dolje sada bude gore.


Pomiješajte kondenzirano i obično mlijeko i prelijte biskvit. Pričekajte desetak minuta i nanesite karamel (ja koristim kupovni).


3 Ohladite

Stavite na hlađenje, najbolje preko noći.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️