Salata od leće

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od leće by Shutterstock Shutterstock

Ova zdrava salata od leće napravljena je od zelene leće, krastavca, slatke crvene paprike, luka, začinskog bilja i jednostavnog preljeva od limuna. Prepuna je okusa i idealna za ručak ili večeru.


Sastojci

Broj porcija
6

Salata

200 gzelene leće
700 mlvode ili povrtnog temeljca
1lovorov list
1krastavac
1crvena paprika
0,5luka
5 gnasjeckanog peršina
5 gnasjeckanih listića metvice
50 gmrvljenog feta sira

Preljev

60 mlmaslinovog ulja
2 žličicelimunove korice
1 žličicaDijon senfa
1 žličicameda
1 režanjčešnjaka
sol i papar

Priprema

1 Skuhajte leću

U velikom loncu pomiješajte leću, vodu ili temeljac i lovorov list. Pustite da zavre na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i kuhajte 15 do 20 minuta ili dok leća ne omekša. Nemojte prekuhati jer će leća postati kašasta.


2 Napravite preljev

Dok se leća kuha, napravite preljev. U maloj zdjeli ili staklenci pomiješajte maslinovo ulje, limunovu koricu, limunov sok, Dijon senf, med, češnjak, sol i papar. Ostavite sa strane.


3 Ocijedite leću

Kada je leća gotova, ocijedite ju i bacite lovorov list. Brzo ju isperite hladnom vodom pa ju prebacite u veliku zdjelu u kojoj ćete raditi salatu.


4 Pomiješajte sve sastojke

U zdjelu dodajte narezani krastavac, crvenu papriku, crveni luk, peršin, metvicu i feta sir i promiješajte. Prelijte preljevom i miješajte dok se dobro ne sjedini. Poslužite odmah ili ostavite da odstoji 30 minuta kako bi se okusi stopili.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.