Lepinje iz tave bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lepinje iz tave bez glutena
Lepinje iz tave bez glutena

Brze i jednostavne lepinje iz tave, idealne za jelo uz roštilj.

Sastojci

Broj porcija
6
350 gbrašna bez glutena
300 mltople vode
5 žlicaulja
1 žličicasoli
1 žlicašećera
1 vrećicakvasca

Priprema

1 Napravite tijesto

U vodu dodajte kvasac i šećer. U brašno dodajte sol i ulje pa na kraju i vodu s kvascem, promiješajte žlicom, pokrijte i ostavite na toplom oko 30 minuta.


2 Oblikujte lepinje

Nakon što je tijesto naraslo, premijesite ga na malo brašna pa ga podijelite na šest jednakih dijelova. Oblikujte loptice pa ih izvaljajte na krug otprilike 2 cm debljine, a možete i deblje po želji.


3 Ispecite

Zagrijte tavu pa lepinje pecite na srednjoj jačini. Kada se lepinja napuše, okrenite je još par puta po par sekundi i onda je gotova.


Okrećite lepinje svakih 30 sekundi, otprilike se peku po 2 do 3 minute sveukupno, ovisno o debljini.