Umak od gljiva i sušenih rajčica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od gljiva i sušenih rajčica

Sastojci

Broj porcija
6
2 žlicemaslaca
3 režnjačešnjaka
100 gsušenih rajčica
250 ggljiva
75 mlvina ili pilećeg temeljca
250 mlvrhnja za kuhanje
500 gbaby špinata
75 gparmezana
1 žlicasvježeg peršina
sol i papar

Priprema

1 Pripremite povrće

Luk narežite na sitne komadiće, češnjak protisnite, očistite i narežite gljive.


2 Dinstajte

U loncu otopite maslac pa dodajte luk i češnjak i kratko pržite dok luk ne omekša. Dodajte sušene rajčice i miješajte 2 minute, pa dodajte gljive i pecite 5 minuta.


3 Kuhajte

Dodajte vino ili temeljac i pustite neka polovica ispari. Dodajte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri.


Dodajte špinat i kuhajte dok ne omekša, a onda dodajte i parmezan i kuhajte dok se ne istopi.


Dodajte sol, papar i svježi peršin na samom kraju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.