Cacio e Pepe: tjestenina sa sirom i paprom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Cacio e Pepe: tjestenina sa sirom i paprom by Shutterstock Shutterstock
Klasični talijanski recept za tjesteninu u kremastom umaku od Pecorino sira, parmezana i papra. U originalu se koriste špageti, no jelo će biti jednako ukusno ako ih zamijenite tjesteninom po izboru.

Sastojci

Broj porcija
4
150 gpecorino Romano sira
100 gfino naribanog parmezana
1 žlicamljevenog papra
340 gšpageta
maslinovo ulje

Priprema

1Zakuhajte vodu

Stavite kuhati vodu za tjesteninu koju ste prethodno posolili. U velikoj posudi sjedinite sireve i papar. Pomiješajte tek s onoliko vode da se napravi gusta pasta. Pastu jednoliko raširite u zdjeli.


2Skuhajte tjesteninu

Kada voda zakuha, dodajte tjesteninu. Netom prije nego što je savršeno skuhana, prebacite ju u zdjelu te jedan dio vode od kuhanja sačuvajte.


Jako miješajte da prekrijete svu tjesteninu dodajući žličicu ili dvije maslinova ulja i malo vode od kuhanja ako je potrebno razblažiti umak. Umak bi trebao biti kremast, ne vodenast.


3Poslužite

Svaku porciju posipajte s još sira i papra. Poslužite odmah.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
642 kcal
Proteini
37 g
Masnoće
24 g
Ugljikohidrati
67 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.