Temeljac od kostiju

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Temeljac od kostiju by Shutterstock Shutterstock

Imamo recept za temeljac od kostiju chefa Denisa Jerković iz Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju. Temeljac od kostiju ili bone broth najbolji je za vraćanje elektrolita tijela u balans te ga se može blago podgrijati i piti kao čaj, a od njega se mogu napraviti i razni umaci.

Sastojci

Broj porcija
10
3 kgjunećih kostiju
6 lvode
sol po želji
papar po želji

Priprema

1 Pomiješajte sve sastojke

Sve skupa stavite u lonac s hladnom vodom i zagrijte do kipljenja. Smanjite da skroz lagano kipi i kuhajte otprilike dva sata na srednje jakoj vatri.

Napomena

Temeljac se može koristiti u kombinaciji sa zaprškom te se tako dobije goveđi veloute umak, može se dodati i u espagnole umak, a s redukcijiom goveđe juhe i espagnole umaka dobivamo popularan demiglace umak.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.