Cikorija na talijanski način

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cikorija na talijanski način by Shutterstock Shutterstock

Cikorija se može jesti sirova na salatu, no možete ju i prokuhati i dodati joj češnjak, inćune i kapare za bogatstvo okusa. Evo kako pripremiti cikoriju na talijanski način.

Sastojci

Broj porcija
2
1vezica cikorije
2 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 režnjačešnjaka
1 prstohvatljute chilli papričice po želji
4fileta inćuna
2 žličicepinjola
1 žlicakapara
malo soli po želji
malo grožđica po želji

Priprema

1 Skuhajte cikoriju

Lišće cikorije prvo operite, narežite na komade od nekoliko centimetara i kuhajte u kipućoj vodi, 10 minuta uz povremeno miješanje. Cikoriju ocijedite i isperite pod hladnom vodom, a zatim rukama istisnite višak vode.


2 U tavi prepecite inćune

U veću tavu dodajte ulje, sitno sjeckani češnjak, ljute papričice (po želji) i filete inćuna. Miješajte 30 sekundi na vatri srednje jačine dok češnjak ne počne cvrčati i lagano poprimi zlatnu boju.


3 Dodajte cikoriju

Sada dodajte cikoriju, pinjole i kapare. Lagano miješajte 2 do 3 minute i malo posoliti (kapari i inćuni već su slani, pa nemojte pretjerati sa solju). Poslužite dok je još toplo.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.