Tjestenina u bijelom pesto umaku s orasima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina u bijelom pesto umaku s orasima by Shutterstock Shutterstock

Kombinacija tjestenine i oraha zvuči odlično, a upravo su orasi jedan od glavnih sastojaka bijelog pesto umaka koji se savršeno slaže s tjesteninom svakog oblika.

Sastojci

Broj porcija
4

Pesto

75 goraha
1 prstohvatsoli
120 gricotte
1limun (naribana korica)
1 režanjčešnjaka
2 žličicesjeckanog origana
60 gparmezana
60 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
papar

Dodatno

450 gtjestenine po izboru
parmezan za posipanje
orasi za posipanje

Priprema

1 Tostirajte orahe

Orahe rasporedite po limu za pečenje i lagano ih tostirajte, 6 do 8 minuta, u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pustite ih da se ohlade, pa ih nasjeckajte.


2 Napravite pesto

U zdjeli pomiješajte orahe, ricottu, koricu limuna, češnjak, origano i naribani parmezan. Dodajte i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, a pesto na kraju začinite solju i paprom.


3 Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente i sa strane odvojite malo vode od kuhanja, koju ćete zatim umiješati u pesto.


4 Pomiješajte

Tjesteninu prebacite u zdjelu s pestom i energično miješajte oko dvije minute, dok se sve dobro ne sjedini. Poslužite u tanjure i tjesteninu posipajte parmezanom i orasima.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.