Sarma s nadjevom od leće

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Sarma s nadjevom od leće by Balkan VEGAN Balkan VEGAN

Igor Šarkanović i Jelena Cvetković Š., autori kuharice Balkan VEGAN, s nama su podijelili recept za vegansku sarmu koja se, umjesto nadjeva od mljevenog mesa, puni nadjevom od leće i riže.

Sastojci

Broj porcija
4
1 glavicakiselog kupusa
200 griže
50 gcrvene leće
50 gzelene leće
1 glavicaluka
3 režnjačešnjaka
1mrkva
100 gizdrobljenih oraha
svježi listovi peršina
300 mlpasirane rajčice
lovorov list
mljevena paprika
ulje
sol i papar po ukusu

Priprema

1 Pripremite sastojke

Rižu i leću dobro operite, luk i češnjak nasjeckajte, a mrkvu i celer narežite na manje komade.

 

2 Prodinstajte

Na ulju prodinstajte luk i češnjak, mrkvu, celer, listove peršina i orahe te posolite i popaprite po ukusu.

 

Dodajte procijeđenu rižu i leću, sve dobro izmiješajte i dinstajte još nekih 3-5 minuta.

 

3 Napunite listove kupusa

Tim nadjevom punite pripremljene listove kupusa i zamotajte sarme tako da budu kompaktne. Dno posude prvo pokrijte listovima kupusa i na njih slažite sarme.

 

4 Ulijte pasiranu rajčicu

U tavi na 2-3 žlice ulja lagano zagrijte crvenu papriku i dodajte pasiranu rajčicu pa time prelijte sarme.

 

5 Kuhajte

Ulijte dovoljno vode da sve sarme budu prekrivene, stavite lovorov list i kuhajte oko sat vremena, uz povremeno dolijevanje vode.

 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.