Japanske palačinke s kupusom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Japanske palačinke s kupusom by Shutterstock Shutterstock

Okonomiyaki su japanske slane palačinke koje se najčešće prave od svježeg kupusa, mladog luka i mrkve, no u njih se mogu dodati i plodovi mora, meso i razni umaci. U nastavku pronađite recept za najjednostavniju verziju ovih palačinki, s preljevom od majoneze.


Sastojci

Broj porcija
4

Palačinka

0,5 glavicesvježeg kupusa
2mrkve
120 mlvode
1 žlicaribljeg temeljca
2jaja
1 žlica + 1½ žličicesoli
120 gglatkog brašna
2 žlicesezamovog ulja

Preljev

40 gmajoneze
1 žlicarižinog octa

Priprema

1 Narežite povrće

Kupus nasjeckajte na sitno, mrkve naribajte, a mladi luk narežite na tanke komadiće. Zeleni dio mladog luka odvojite za ukras, a ostatak luka pomiješajte s kupusom i mrkvom.


2 Pomiješajte tekuće sastojke

Promiješajte vodu i riblji temeljac. Dodajte jaja i sol i zatim dobro umutite da se sjedini. Tom smjesom prelijte povrće i promiješajte.


3 Dodajte brašno

Uz neprekidno miješanje, dodajte brašno i miješajte dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane da odmori, a u međuvremenu zagrijte tavu.


4 Ispecite

Tavu premažite sezamovim uljem, a zatim na zagrijano ulje preko cijele tave ravnomjerno rasporedite smjesu kupusa. Pecite dok palačinka ne poprimi zlatno-smeđu boju, oko 10 minuta.


Okrenite na drugu stranu i nastavite peći na srednje jakoj vatri još desetak minuta, dok i druga strana ne poprimi zlatno-smeđu boju.


5 Poslužite

Dok se druga strana peče, napravite preljev od majoneze i octa. Palačinku na kraju poslužite preljevom i posipajte zelenim dijelom mladog luka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.