Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite kalup za pečenje papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i mak i ostavite sa strane. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer i limunovu koricu i protrljajte ih između vrhova prstiju, kako bi limun pustio svoj okus.
Dodajte maslac pa mikserom izradite maslac, limun i šećer. Zatim dodajte jaje, jedno po jedno, i miksajte dok se sve ne sjedini. Umutite i vrhnje za šlag, mlijeko i limunov sok. Dodajte i suhe sastojke pa sve dobro promiješajte.
Smjesu ulijte u kalup za pečenje i pecite između 50 i 55 minuta na 180 stupnjeva.
Dok se kolač peče, pomiješajte šećer i vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Maknite s vatre i umiješajte limunov sok. Ulijte u staklenu posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dok je kolač još topao, probodite ga čačkalicom na više mjesta i prelijte sirupom od limuna. Ostavite da se sirup upije u kolač, otprilike 15 do 20 minuta.
Dok se kolač hladi, umutite sve sastojke za preljev, a potpuno ohlađen kolač zatim prelijte tim preljevom i poslužite.