U malu zdjelu stavite mlijeko, šećer i suhi kvasac. Promiješajte i ostavite da odstoji 5-10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prstohvat soli i vanilin šećer. U sredini napravite udubljenje i dodajte jaje, otopljeni maslac te kvasac s mlijekom.
Umijesite glatko tijesto koje ne smije biti previše ljepljivo. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu 30 do 45 minuta, dok ne udvostruči volumen.
Nakon što je tijesto naraslo, premijesite ga nekoliko puta na pobrašnjenoj površini. Razvaljajte ga na debljinu od oko 1 cm i uz pomoć čaše izrežite krugove.
Ostatke tijesta ponovo premijesite, razvaljajte i izrežite nove krafne.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pažljivo stavite krafne u vruće ulje i pržite ih nekoliko minuta s obje strane, dok ne postanu zlatno-smeđe.
Kada su gotove, izvadite ih iz ulja i stavite na papirnate ručnike da upiju višak masnoće.
Posipajte krafne šećerom u prahu ili kombinacijom šećera i vanilin šećera. Poslužite ih dok su još tople.