Svinjski minutni odrezak u kremastom umaku s gljivama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski minutni odrezak u kremastom umaku s gljivama  by Shutterstock Shutterstock

Lidlov svinjski minutni odrezak neka vam bude glavna zvijezda u ovom jelu, u kojemu ćete ga napraviti u kremastom umaku sa šampinjonima i poslužiti uz široke rezance.

Sastojci

Broj porcija
2
400 gsvinjskih minutnih odrezaka
150 gšampinjona
120 mlmlijeka
1 žlicamaslaca
1 žlicaulja
1 žlicabrašna
250 gširokih rezanaca
naribani Parmigiano Reggiano sir (po želji)
začini po želji

Priprema

1 Ispecite odreske

Posolite i popaprite svinjske odreske s obje strane i ispecite ih na ulju dok ne postanu zlatno-smeđi. Izvadite ih i ostavite sa strane.


2 Prepržite šampinjone

U istoj tavi otopite maslac i dodajte mu narezane šampinjone. Pržite ih 5-7 minuta dok ne omekšaju i lagano porumene.


3 Napravite umak

Dodajte brašno i miješajte minutu da se sve poveže. Zatim dodajte i mlijeko, stalno miješajući da se umak ne zgusne. 


4 Vratite meso

Vratite svinjske odreske u tavu i kuhajte ih još 3-4 minute u umaku, dok se svi okusi ne povežu.


5 Skuhajte tjesteninu

Skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju i poslužite ih uz svinjske odreske u umaku, a po želji ih možete posipati i s malo naribanog Parmigiano Reggiano sira za dodatni okus.