Zapečeni grah s kobasicom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečeni grah s kobasicom by Shutterstock Shutterstock
Zapečeni grah s kobasicom by Shutterstock Shutterstock

Klasik koji se brzo priprema, a još brže nestaje s tanjura.

Sastojci

Broj porcija
2
400 gsmeđeg graha iz konzerve
200 gpučke kobasice
1 vezicamladog luka
200 gumaka od rajčice
1 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol, papar, mljevena paprila, lovor

Priprema

1 Pržite luk i kobasicu

Na malo ulja pirjajte mladi luk dok ne omekša, zatim dodajte narezanu kobasicu i kratko je zapecite dok ne dobije boju.


2 Dodajte grah i kuhajte

Umiješajte grah, ulijte umak od rajčice i dodajte začine po ukusu. Sve lagano kuhajte 5–10 minuta dok se okusi povežu.


3 Zapecite

Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici na 200 °C oko 15 minuta, dok površina lagano ne porumeni. Poslužite toplo uz kruh ili salatu.