Teleći odresci u umaku s rižom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Teleći odresci u umaku s rižom by Shutterstock Shutterstock

Svježi teleći odresci ovog su tjedna sniženi 22 posto, zajedno s još nekim sastojcima. Skuhajte ih u umaku i poslužite s rižom.

Sastojci

Broj porcija
2
2svježa teleća odreska
150 gpovrća za juhu
2 žlicesuncokretovog ulja
1 vrećicamješavine za jelo
150 goriginario riže
začini po želji

Priprema

1 Pripremite povrće

Povrće za juhu nasjeckajte na sitne kockice.


2 Skuhajte rižu

U lončiću zakuhajte posoljenu vodu, dodajte rižu i kuhajte oko 12–15 minuta (dok ne postane mekana, ali ne kašasta). Ocijedite i ostavite poklopljeno.


3 Pripremite teletinu

Lagano začinite meso. Na tavi zagrijte ulje i prepržite odreske 2–3 minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih na tanjur.


4 Napravite umak

U istu tavu dodajte nasjeckano povrće, kratko prodinstajte (5 minuta, da omekša). Potom umiješajte mješavinu za jelo pripremljenu s vodom (prema uputi). Pustite da se krčka par minuta.


5 Vratite teleće odreske u umak

Vratite teleće odreske u umak, poklopite i pustite da se lagano kuha još 10-ak minuta, da meso omekša i sve se prožme.


6 Poslužite

Na tanjur stavite rižu, preko nje ili pored nje položite odrezak pa sve zajedno prelijte umakom.