Brza i sočna piletina s majonezom i parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Brza i sočna piletina s majonezom i parmezanom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept dokazuje koliko ukusna mogu biti pileća prsa, jer je svaki zalogaj nevjerojatno nježan i sočan. Osim toga, priprema ne može biti jednostavnija. Uz samo pet minuta aktivnog rada, tri laka koraka i pečenje koje ne zahtijeva nadzor, ovo je idealan obrok za užurbanu svakodnevicu. Večera je na stolu za manje od 30 minuta.

Sastojci

Broj porcija
2
160 gmajoneze
60 gsitno naribanog parmezana
1 žličicačešnjaka u prahu
2 komadapilećih prsa bez kostiju
1 žličicasoli
1 prstohvatcrnog papra
sjeckani svježi peršin, za ukras

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Zagrijte pećnicu na 190°C. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, naribani parmezan i češnjak u prahu.


2 Pripremite pileća prsa

Pileća prsa vodoravno prerežite kako biste dobili četiri tanja odreska. Dobro ih osušite papirnatim ručnicima te sa svih strana začinite solju i paprom.


3 Rasporedite smjesu s majonezom

Piletinu posložite u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Preko svakog komada ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu s majonezom.


4 Ispecite

Pecite 20 do 25 minuta, odnosno dok piletina ne bude potpuno pečena, a unutarnja temperatura ne dosegne najmanje 74°C.


Za kraj, uključite gornji grijač (grill funkciju) u pećnici i zapecite jelo 2 do 3 minute, dok vrh ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.

Napomena

Ako nemate majonezu, možete je zamijeniti jednakom količinom kiselog vrhnja ili punomasnog grčkog jogurta. Piletina će i dalje biti sočna, no nećete dobiti jednako hrskavu koricu.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.