Čokoladni brownieji s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni brownieji s bundevom  by Shutterstock Shutterstock

Brownieji s bundevom savršen su spoj bogatog čokoladnog okusa i jesenskih začina. Klasični, sočni brownie dobiva novu dimenziju kada se na njega doda kremasti sloj od bundeve i sira, začinjen cimetom i muškatnim oraščićem. Rezultat je desert koji je istovremeno raskošan, topao i mirisan – pravi izbor za jesenske dane.

Sastojci

Broj porcija
12

Brownie smjesa

200 gtamne čokolade
150 gmaslaca
200 gšećera
3jaja
1 žličicaekstrakta vanilije
100 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli

Smjesa s bundevom

200 gpirea od pečene bundeve (butternut ili hokaido)
200 gkrem sira
80 gšećera
1jaje
1 žličicamljevenog cimeta
1 prstohvatmuškatnog oraščića

Priprema

1 Pripremite bundevu

Bundevu (butternut ili hokaido) prerežite, očistite od sjemenki i pecite na 180 °C dok ne omekša (oko 40 minuta). Zatim je izblendajte u pire.


2 Napravite brownie smjesu

Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj. Umiješajte šećer, zatim jaja jedno po jedno i vaniliju. Dodajte brašno i sol pa sve dobro sjedinite.


3 Napravite smjesu s bundevom

Izmiksajte krem sir, pire od bundeve i šećer. Dodajte jaje i začine pa miješajte dok ne dobijete glatku kremu.


4 Ulijte u kalup

U namašćen ili papirom obložen kalup ulijte brownie smjesu pa preko nje pažljivo rasporedite smjesu s bundevom.


Po želji vilicom lagano povucite po površini da dobijete mramorni uzorak.


5 Ispecite

Pecite na 175 °C oko 40 minuta, dok sredina ne bude čvrsta, ali i dalje lagano vlažna. Pustite da se ohladi pa narežite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.