Obložite standardni kalup za kruh plastičnom folijom ili papirom za pečenje, tako da rubovi prelaze preko stranica kalupa - to će kasnije olakšati vađenje kolača.
U srednje velikoj posudi prikladnoj za mikrovalnu pomiješajte nasjeckanu čokoladu i kokosovo ulje.
Zagrijavajte u mikrovalnoj na najjačoj snazi u intervalima od 20 sekundi, miješajući svaki put špatulom i dobro stružući rubove i dno posude, dok se potpuno ne otopi - otprilike 2 minute ukupno.
Dodajte vrhnje i sol te miješajte dok smjesa ne postane potpuno ujednačena i glatka.
Ulijte tanki sloj čokoladne smjese u kalup - tek toliko da prekrije dno. Posložite kekse u jedan ravan sloj, bez lomljenja i preklapanja.
Prelijte ih novim slojem čokolade, a kalup lagano lupnite o radnu površinu kako bi se smjesa poravnala.
Ponovite postupak slaganja keksa i čokolade dok ne potrošite sve sastojke. Ovisno o veličini kalupa i vrsti keksa, dobit ćete između 6 i 8 slojeva, sa završnim slojem čokolade.
Preklopite foliju preko vrha kolača i stavite kalup u hladnjak da se potpuno stisne - minimalno 5 sati.
Odmotajte gornji dio folije, preokrenite kolač na dasku i uklonite foliju. Veliki kuhinjski nož kratko stavite pod vruću vodu, obrišite ga, pa njime režite kriške debljine oko 2.5 cm. Po potrebi ponovno zagrijte nož.