Pohana piletina Jamieja Olivera

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohana piletina Jamieja Olivera by Shutterstock Shutterstock

Mislite da vam ne treba još jedan recept za piletinu? Razmislite ponovno. Hrskava piletina Jamieja Olivera, nazvana po njegovom sinu Buddyju, mogla bi postati vaš novi favorit za brze obroke tijekom tjedna, ali i za nedjeljni ručak.

Sastojci

Broj porcija
2
150 gintegralnog kruha sa sjemenkama
2 režnjačešnjaka
240 gpilećih prsa bez kože
maslinovo ulje
2 žličicemeda

Priprema

1 Napravite krušne mrvice

Natrgajte kruh i stavite ga u blender. Ogulite češnjak, dodajte ga u blender pa sve zajedno usitnite u fine mrvice.


2 Istucite pileća prsa

Pileća prsa stavite između dvaju velikih listova papira za pečenje i istucite ih dok ne postanu ravna, otprilike 1 cm debela.


3 Panirajte

Nakon što ste je istukli, piletinu posolite i obilno pospite pripremljenim krušnim mrvicama, preklopite papirom i dobro utisnite panadu. Postupak ponovite i s druge strane.


4 Zagrijte tavu

Tavu stavite na srednje jaku vatru. Kad se zagrije, dodajte žlicu maslinova ulja, pa pržite piletinu u mrvicama 3 minute sa svake strane, odnosno dok ne postane hrskava, zlatna i potpuno pečena.


5 Poslužite

Pečenu piletinu prebacite na dasku i nakapajte malo limunova soka. Dodajte joj i malo meda, narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.