Rešetke pećnice namjestite u sredinu i donji dio te ju zagrijte na 175 stupnjeva. Sjedinite gljive, češnjak, timijan, čili, 60 ml maslinovog ulja i ½ žličice soli.
Izmiješajte te prebacite u lim za pečenje. Stavite u donji dio pećnice te pecite 30 minuta, na pola vremena miješajući, dok sve ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
U međuvremenu, u gusanoj posudi na srednje jakoj vatri, zagrijte 30 ml maslinovog ulja. Dodajte luk i pirjajte 3 do 5 minuta, često miješajući, dok ne omekša i postane proziran.
Umiješajte rižu, popaprite i dodajte preostale ½ žličice soli. Pržite 2 minute, često miješajući, dok neka zrna ne postanu prozirna.
Dodajte i vino, ostavite da počne krčkati te nastavite kuhati 2 minute, povremeno miješajući, dok posuda ne bude gotovo u potpunosti suha.
Dodajte 590 ml temeljca, pustite da počne krčkati, zatim poklopite i stavite u pećnicu na 16 do 18 minuta. Riža bi trebala upiti većinu tekućine, ali i dalje ostati malo tvrđa u sredini.
Posudu vratite na štednjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte preostali temeljac i kuhajte, često miješajući, 2 minute.
Riža bi trebala omekšati, a umak bi trebao biti kremast. Sklonite s vatre i umiješajte parmezan, maslac i limunovu koricu. Posolite i popaprite po ukusu.
Ako je potrebno, dodajte i malo tople vode kako bi vam rižoto bio gust, ali i dalje dovoljno mekan i sočan.
Razdijelite na tanjure, nadjenite hrskavim gljivama i peršinom. Poprskajte s nekoliko kapi maslinovog ulja i poslužite s kriškama limuna.