Tajlandska juha

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Tajlandska juha
Tajlandska juha idealna je u vruće ljetne dane. Kiselkasti okus limete i đumbir daju posebnu notu koja nam daje uz dobar okus i vitamine koje češće gubimo u ove ljetne dane.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gpilećeg zabatka
1 šalicasmrznutog graška
2mlada luka
1crvena paprika-babura
2 češnja češnjaka
1 lpilećeg temeljca
200 mlkokosovog mlijeka
1 žlicanaribanog đumbira
1 žličicacurry paste
4 žlicemaslaca od kikirikija
Chili u vlaknima
1 žličicakukuruznog škroba
Kokosovo ulje
Pola soka od limete
Sol
Papar
Par listića korijandera

Priprema

Meso narežite na kockice, mladi luk na kolutiće, papriku na tanke prutiće.
Zagrijte wok , stavite malo kokosovog ulja, dodajte meso te ga pržite malo sa svih strana.
Potom dadajte naribanu mrkvu, protisnuti češnjak, naribani đumbir, te naposlijetku mladi luk.
Miješajte par minuta te dodajte temeljac, curry pastu, maslac od kikirikija i kokosovo mlijeko.
Kuhajte 15-tak minuta, te potom dodjte kukuruzni škrob koji ste razmutili u malo hladne vode.
Promiješajte dodavajući narezanu papriku i grašak. Kuhajte jos neko vrijeme i pred sami kraj dodajte sok od limete, chilly u vlatima, sol i netom mljeveni papar.
Garnirajte sa par listića korijandera.
Dobar tek
Mare27
Mare27
Volim sebe pa onda sve oko sebe!

Ključne riječi