Tajlandska juha

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Tajlandska juha

Ljutkasta juha.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gpilećeg zabatka
1 šalicasmrznutog graška
1crvena paprika
2 režnjačešnjaka
1 lpilećeg temeljca
200 mlkokosovog mlijeka
1 žlicanaribanog đumbira
1 žličicacurry paste
4 žlicemaslaca od kikirikija
chili u nitima
1 žličicakukuruznog škroba
kokosovo ulje
0,5limete - sok
sol, papar, svježi korijander

Priprema

1 Narežite sastojke

Meso narežite na kockice, mladi luk na kolutiće, papriku na tanke prutiće.


2 Popržite meso pa povrće

Zagrijte wok , stavite malo kokosovog ulja, dodajte meso te ga pržite malo sa svih strana.


Potom dadajte naribanu mrkvu, protisnuti češnjak, naribani đumbir, te naposlijetku mladi luk.


3 Zalijte temeljcem i dodajte začine

Miješajte par minuta te dodajte temeljac, curry pastu, maslac od kikirikija i kokosovo mlijeko.


4 Skuhajte do kraja

Kuhajte 15-tak minuta, te potom dodajte kukuruzni škrob koji ste razmutili u malo hladne vode.


Promiješajte dodavajući narezanu papriku i grašak. Kuhajte još neko vrijeme i pred sami kraj dodajte sok od limete, chilli niti, sol i netom mljeveni papar. Garnirajte sa par listića korijandera.

Mare27
Mare27
Volim sebe pa onda sve oko sebe!