Priprema
U loncu na zagrijanom ulju pržiti luk na laganoj temperaturi dok ne požuti. Dodati mrkvu na kolutiće, celer na kockice, korijen peršina i češnjak.
Pirjati 30 min, pa usitniti štapnim mikserom.
U drugom loncu zagrijati ulje te dodati meso nasjeckano na kockice. Pustiti ga da se lagano zapeče, pa smanjiti temperaturu i dodati izmiksano povrće i lovor. Podliti vodom da tek pokrije meso.
Pustiti kuhati oko 1,5 h uz povremeno miješanje i po potrebi doliti vodu. Zatim zaliti vinom, sosom o rajčice i začiniti. Ostaviti još 30 min da se kuha. Ljuti papriku dozirati po ukusu.
U međuvremenu zamijesiti tijesto za pogačice od navedenih sastojaka. Preporuka za maslac - držati ga na sobnoj temperaturi da se lakše umijesi.
Tijesto razvaljati na debljinu 4-5 mm te izrezivati pogačice manjom čašom.
Gulaš prebaciti u vatrostalnu posudu, pogačice poslagati po vrhu te staviti u pećnicu na 180 c na nekih 15 ak minuta dok se pogačice ne zarumene i dignu.