Gulaš s pogačicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Gulaš s pogačicama
Fini gulaš s malo drukčijim prilogom od uobičajenog. Prhke pogačice će vas oduševiti.

Sastojci

Broj porcija
6

Srnetina

1 kgsrnetine
500 gluka
3mrkve
2 češnja češnjaka
500 mlumaka od rajčice
200 mlcrnog vina
Sol, papar, ljuta crvena paprika, lovor

Pogačice

300 gbrašna
1 žličicasoli
2 žličicepraška za pecivo
180 mljogurta
80 gmaslaca
2 žličicesjeckanog peršina (može i suhi)

Priprema

U loncu na zagrijanom ulju pržiti luk na laganoj temperaturi dok ne požuti. Dodati mrkvu na kolutiće, celer na kockice, korijen peršina i češnjak.
Pirjati 30 min, pa usitniti štapnim mikserom.
U drugom loncu zagrijati ulje te dodati meso nasjeckano na kockice. Pustiti ga da se lagano zapeče, pa smanjiti temperaturu i dodati izmiksano povrće i lovor. Podliti vodom da tek pokrije meso.
Pustiti kuhati oko 1,5 h uz povremeno miješanje i po potrebi doliti vodu. Zatim zaliti vinom, sosom o rajčice i začiniti. Ostaviti još 30 min da se kuha. Ljuti papriku dozirati po ukusu.
U međuvremenu zamijesiti tijesto za pogačice od navedenih sastojaka. Preporuka za maslac - držati ga na sobnoj temperaturi da se lakše umijesi.
Tijesto razvaljati na debljinu 4-5 mm te izrezivati pogačice manjom čašom.
Gulaš prebaciti u vatrostalnu posudu, pogačice poslagati po vrhu te staviti u pećnicu na 180 c na nekih 15 ak minuta dok se pogačice ne zarumene i dignu.
nina32