Tijesto za pizzu

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tijesto za pizzu by Shutterstock Shutterstock
Ovo nježno, aromatično tijesto za pizzu čini domaću pizzu posebnom i najfinijom ikad. Tijesto može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Sastojci

Broj porcija
2
150 gbrašna tip 00
150 gbrašna za sve namjene (mješavina glatkog i oštrog brašna)
8 gfine morske soli
2 gaktivnog suhog kvasca
4 gekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

1 Kombinirajte suhe sastojke

U velikoj zdjeli za miješanje kombinirajte brašno i sol.


2 Sjedinite sastojke

U maloj posudi za miješanje pomiješajte 200 grama mlake vode, kvasac i maslinovo ulje, a zatim ulijte u smjesu brašna. Mijesite rukama dok se dobro ne sjedine, otprilike 3 minute, a zatim pustite da smjesa odmara 15 minuta.


3 Mijesite tijesto

Mijesite odmoreno tijesto 3 minute. Izrežite na 2 jednaka dijela i svaki oblikujte u kuglu. Stavite na jako pobrašnjenu površinu, prekrijte navlaženom krpom i pustite da se odmori i diže 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi ili 8 do 24 sata u hladnjaku. (Ako tijesto hladite u hladnjaku, izvadite ga 30 do 45 minuta prije nego što ga počnete oblikovati za pizzu.)


4 Oblikujte tijesto za pizzu

Da biste napravili pizzu, svaku kuglicu od tijesta stavite na jako pobrašnjenu površinu i prstima je razvucite, a zatim rukama oblikujte okrugle ili kvadratiće. 


5 Pecite

Dodajte nadjeve po želji i pecite u jako zagrijanoj pećnici par minuta, ovisno o vrsti pećnice.

Napomena

Sastojci su za dvije pizze promjera 30 cm.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
518 kcal
Proteini
15 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
104 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.