Piletina Francese

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina Francese by Shutterstock Shutterstock
Hrskava korica izvana i sočno meso iznutra čine savršenu kombinaciju. Poslužite uz tjesteninu i umak koji vam ostane od pečenja.

Sastojci

Broj porcija
4
4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
130 g brašna
Krupna sol
Svježe mljeveni crni papar
1 žličicačešnjaka u prahu
4jaja
2 žlicenaribanog parmezana
4 žlicesvježeg nasjeckanog peršina
4 žlicemaslinovog ulja
4 žliceneslanog maslaca
4 češnjačešnjaka, usitnjena
¼ žličicepahuljica čilija ili po ukusu
120 mlsuhog bijelog vina
300 mlpilećeg temeljca
4 žlicesvježe cijeđenog limunovog soka

Priprema

1 Istucite piletinu

Piletinu (jedan po jedan komad) stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje te batom za meso istucite na debljinu od 3 mm. Svaki komad piletine izrežite na polovice te stavite na stranu.


2 Pripremite smjesu za pohanje

Brašno stavite na tanjur ili pladanj. Dodajte 1/2 žličice soli, 1/2 žličice papra i 1 žličicu češnjaka u prahu. Lagano pomiješajte vilicom. Oduzmite 2 žlice brašna za umak. U drugoj zdjelici pomiješajte jaja, parmezan, 2 žlice peršina te prstohvat soli i papra.


3 Pecite

Svaki komad piletine uvaljajte u smjesu brašna, a zatim umočite u smjesu od jaja. Zagrijte 2 žlice ulja na umjerenoj vatri u velikoj tavi. Nakon što se ulje zagrije dodajte 2 žlice maslaca. Dodajte po 2 komada piletine u vruću tavu i pecite 3 do 4 minute, dok lijepo ne porumeni na dnu. Preokrenite i pecite drugu stranu dok lijepo ne porumeni, otprilike još 3-4 minute. Izvadite iz tave i ponovite s preostalom piletinom. 


4 Pripremite umak

U istu tavu dodajte preostale 2 žlice ulja na umjerenu vatru. Dodajte češnjak i pahuljice čilija te kuhajte dok ne omekša, oko 3 minute. Dodajte rezervirane 2 žlice začinjenog brašna, pomiješajte i pržite oko 1 do 2 minute, ali pazite da ne posmeđi. Dodajte bijelo vino i pileći temeljac te pustite da zavrije. Smanjite vatru. Dodajte limunov sok i miješajte dok se malo ne zgusne. Začinite prstohvatom soli i papra. Maknite posudu s vatre i umiješajte preostale 2 žlice maslaca. Miješajte dok se ne otopi. Po potrebi okusite i prilagodite začine.


5 Poslužite

Gotovu piletinu stavite na tanjur ili pladanj te prelijte umakom. Ukrasite preostalim peršinom i uživajte!

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
526 kcal
Proteini
48 g
Masnoće
36 g
Ugljikohidrati
30 g
Kolesterol
306 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.