Carpaccio od ananasa s mentom i javorovim sirupom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Carpaccio od ananasa s mentom i javorovim sirupom by Shutterstock Shutterstock

Sočan i osvježavajuć desert koji je ukusan i izgleda dobro. Izaberite ananas koji je dovoljno zreo i sočan, ali čvrst kako se ne bi raspadao prilikom rezanja na tanke trakice.

Sastojci

Broj porcija
1
100 gananasa, očišćenog i narezanog na tanke ploške
2 žlicejavorovog sirupa
10 listića mente
5sitno sjeckanih pistacija

Priprema

1 Narežite ananas

Ananas narežite na tanke trakice te dobro ohladite u frižideru. 


2 Začinite i poslužite

Ohlađeni ananas prelijte javorovim sirupom te dodajte sitno sjeckanu mentu i pistaciju. Poslužiti dobro ohlađeno.

Mate Janković
Mate Janković
Chef