Punjene paprike iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene paprike iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Malo drugačija verzija recepta za punjene paprike iz pećnice koji uvijek uspije iz prve! Za pripremu ovog recepta trebat će vam riža, mljevena govedina, začini i umak od rajčice. Ubacite u pećnicu, povremeno paprike podlijevajte umakom i poslužite.

Sastojci

Broj porcija
6
450 gmljevene govedine
130 griže
250 mlvode
6svježih paprika srednje veličine
2 limenkepasirane rajčice (800 g)
¼ žličicečešnjaka u prahu
¼ žličiceluka u prahu
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
1 žličicatalijanskih začina ili začina po ukusu

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.


2 Skuhajte rižu

Rižu i vodu stavite u lonac i pustite da zavrije. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20 minuta.


3 Pripremite meso

U tavi dinstajte govedinu na umjerenoj vatri dok ne porumeni.


4 Pripremite papriku

Izrežite vrhove paprike te očistite od peteljki i sjemenki. Paprike rasporedite u visoku posudu za kuhanje.


5 Pripremite nadjev

U zdjeli pomiješajte kuhanu rižu, govedinu, 1 limenku pasirane rajčice, luk, češnjak u prahu, sol i papar.


6 Punite paprike

Napunite svaku papriku do vrha. U zdjeli pomiješajte preostali umak od rajčice i preostale začine te prelijte paprike.


7 Pecite

Pecite 1 sat u zagrijanoj pećnici dok paprike ne omekšaju. Svaku papriku podlijevajte umakom svakih 15 minuta kako bi zadržala sočnost.


8 Poslužite

Paprike poslužite uz pire krumpir.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.