Sir i vrhnje

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Sir i vrhnje

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje. 


Sastojci

Broj porcija
3
400 gsvježeg kravljeg sira
300 mlkiselog vrhnja
2 češnjačešnjaka, sitno nasjeckana (po želji)
½ žličicemljevene crvene paprike
sol, po ukusu

Priprema

1 Sjedinite sastojke


U veću posudu dodajte sve sastojke te ih vilicom usitnite i dobro promiješajte. 


2 Poslužite


Sir i vrhnje možete poslužiti uz svježe povrće poput luka, rajčice ili paprike, te uz suhomesnate proizvode poput pršuta, kulena ili pancete. Poslužite s kruhom.  


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.