Gužvara sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Gužvara sa sirom by Shutterstock Shutterstock

Gužvara je fino i zasitno jelo pa je možete ispeći za doručak, ručak ili večeru.

Sastojci

Broj porcija
8
500 ggotovih kora za savijače
500 gsvježeg sira
2 čašejogurta
100 mlmineralne
4jaja
200 mlmlijeka, vidjet ćete ako treba još
½ žličicesoli

Priprema

1 Pripremite smjesu od sira

Sve sastojke osim kora izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom da dobijete glatku smjesu.


Mlijeka dodajte toliko da smjesa bude gustoće kao ona za palačinke.

2 Složite u lim za pečenje

Na dno lagano nauljenog kalupa za burek ili tortu stavite dvije kore, a jednu ostavite sa strane, ona će ići na vrh.


Ostale kore zgužvajte i te hrpice posložite jednu do druge u kalup pa prelijte pripremljenom smjesom od sira.


Poklopite korom koju ste ostavili sa strane i poravnajte da ništa ne viri izvan kalupa.

3 Ispecite do zlatnožute boje

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pola sata do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.


Kad izvadite gužvaru, ostavite 15 do 20 minuta da se prohladi i onda je možete rezati.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.