Na pari kuhajte mlijeko koje ste pomiješali s brašnom i šećerom dok se ne zgusne puding. Za to će vam trebati 5 do 7 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi, a za to vrijeme napravite kore.
Na laganoj vatri ili na pari otopite med, maslac, mlijeko i šećer. Dodajte jaje, no ne u prevruću smjesu kako ne bi koaguliralo. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom da ne nastanu grudice, a čim se smjesa sjedini, maknite s vatre.
Odmah je pomiješajte s brašnom i sodom bikarbonom, zamijesite tijesto i podijelite na 4 jednaka dijela. Ako ne znate od oka, uzmite kuhinjsku vagu pa izvažite koliko je teška cijela masa i podijelite na četiri jednaka dijela.
Pustite da se malo ohlade kako biste lakše rukovali tijestom, a onda ga razvaljajte na veličinu lima iz pećnice, najbolje između dva lista masnog papira. Ispecite na obrnutoj strani lima u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, 7 do 8 minuta trebalo bi biti dovoljno kako ne bi pregorjele.
Skidajte ih pažljivo da ne popucaju i prekrijte čistom kuhinjskom krpom da se potpuno ohlade.
U ohlađenu kremu dodajte maslac i sve dobro izmiksajte mikserom da krema bude potpuno glatka. Najbolje je da prije nego spojite ove dvije komponente, zasebno izmiksate maslac i zasebno ohlađenu kremu od brašna, pa ih onda zajedno izmiksate. Ovaj se način pokazao dobrim za sve takve kreme jer u konačnici ispadne glatka.
Vrijeme je da složite Medenu Katu. Stavite prvu od četiri ispečene i ohlađene kore na lim za pečenje i premažite polovicom bijele kreme.
Sad stavite drugu koru na to i nju premažite pekmezom.
Iduća je opet kora, treća po redu. Nju premažite ostatkom bijele kreme.
Na to položite četvrtu koru i na cijeli kolač stavite jedan lim za pečenje veličine ovog prvog na kojem kolač stoji, pa na taj gornji stavite lonac kojeg ste do pola napunili vodom. Taj je korak bitan jer će izravnati Medenu Katu i kad je budete rezali bit će savršeno ravna.
Pustite da tako odstoji preko noći, a ujutro maknite lonac pun vode i lim, pa posipajte kolač šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom. Režite na manje komadiće jer je dosta zasitan.
Medena Kata može na hladnom mjestu stajati danima i bit će sve bolja i mekša.