Zelena shakshuka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Zelena shakshuka by Shutterstock Shutterstock

Shakshuka se tradicionalno priprema u crvenom umaku, začinjena s kimom, crvenom paprikom i kajenskim paprom, a jelo upotpunjuju jaja na oko. Inačica ovog jela ima mnogo, a jedna od njih je i ova zelena shakshuka. Baby špinat možete zamijeniti običnim špinatom ili blitvom. 


Sastojci

Broj porcija
1
2 češnjačešnjaka
100 gbaby špinata (ili običnog)
2jaja
himalajska sol, po ukusu
papar, po ukusu
1 žličicaza'atar začina
svježi kopar, nasjeckani (po želji)
nekoliko kockica kozjeg feta sira
2 žlicemaslinovog ulja
180 mlvode

Priprema

1 Pripremite povrće

Poriluk operite i narežite na kolutiće, češnjak očistite i protisnite, a špinat operite. 


2 Pržite

Na tavu stavite maslinovo ulje i na njemu kratko pržite poriluk pa dodajte i protisnuti češnjak. Začinite sa soli i paprom te za'tar začinom. Dodajte vodu i pirjajte dok voda ne ispari, otprilike 5 minuta. 


3 Dodajte špinat

U poriluk umiješajte špinat i kuhajte kratko, otprilike 2 minute. Napravite male udubine za jaja.


4 Razbijte jaja

U svaku udubinu razbijte jaje, malo posolite, ubacite kockice sira, poklopite i kuhajte 4-5 minuta. 


5 Poslužite

Oprezno prebacite na tanjur i poslužite uz kruh sa sjemenkama.  


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.