Njemačke fritule

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Njemačke fritule by Shutterstock Shutterstock

U Njemačkoj se ove fritule tradicionalno pripremaju na karnevalu ili na Staru godinu. Sastoje se od jednostavnog tijesta bez kvasca i maslaca te se brzo pripremaju.

Sastojci

Broj porcija
6
2jaja
120 gšećera
1mahuna vanilije
1 žličicalimunove korice
1 prstohvatsoli
200 gglatkog brašna
50 gkukuruznog škroba (gustina)
1 vrećicapraška za pecivo
250 ggrčkog jogurta
1 lbiljnog ulja za pečenje
3 žlicešećera i pola žličice cimeta za posip

Priprema

1Pripremite smjesu

Prvo miksajte jaja sa šećerom, sjemenkama iz mahune vanilije, limunovom koricom i prstohvatom soli dok smjesa ne postane pjenasta. Prašak za pecivo i škrob pomiješajte s brašnom i umiješajte u smjesu od jaja i šećera.


Na kraju dodajte grčki jogurt i sve izmiksajte u glatku ljepljivu smjesu. Zatim pustite tijesto da se odmori 10 minuta.


2Ispecite

Zagrijte ulje u fritezi ili loncu na 170 stupnjeva. Važno je da ulje uvijek ima stalnu temperaturu, pa preporučujemo korištenje termometra.


Pomoću žličica oblikujte fritule te ih pržite do zlatno-smeđe boje. 

Pecite ih oko 3 minute te povremeno malo okrenite da porumene sa svih strana. Gotove fritule izvadite na papir kako bi se upio višak masnoće. 


Na kraju ih uvaljajte u smjesu cimeta i šećera i poslužite dok su još tople, tada su najboljeg okusa!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.