Cheesecake od limuna

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake od limuna by Shutterstock Shutterstock

Najvažnija stvar na koju treba pripaziti kod pripreme cheescakea je vrijeme pečenja, ono je ključ savršene teksture i okusa. Ovu verziju s kremom od limuna (lemon curd) morate probati. Odlična je za hladnije dane jer je puna vitamina C.

Sastojci

Broj porcija
6

Podloga

200 gkeksa po želji
130 gmaslaca

Krema od sira

500 gkrem ili običnog svježeg sira
100 gšećera
2jaja

Krema od limuna

100 gšećera
40 gmaslaca
2žumanjka

Priprema

1Pripremite podlogu od keksa

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i sa žličicom maslaca namažite kalup za torte promjera 20 cm.


U posudu dodajte izmrvljene kekse i omekšani maslac. Miješajte dok se sve ne sjedini. Žlicom stavite smjesu u pripremljeni kalup za torte. Ohladite u hladnjaku najmanje 30 min.


2Pripremite smjesu za kremu od sira

U zdjeli srednje veličine pomiješajte krem sir (ili obični svježi sir), šećer i limunovu koricu električnim mikserom dok ne postane glatko. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro miksajući nakon svakog dodavanja, dok se ne sjedine.


Smjesu izlijte na podlogu od keksa i pecite 25 do 30 minuta. Cheesecake ohladite prvo na sobnoj temperaturi, pa ga ohladite u hladnjaku 2 sata.


3Pripremite kremu od limuna

Pomiješajte sok od limuna i naribanu koricu, šećer, maslac i jaja u loncu na laganoj vatri. Kuhajte miješajući, 5 do 10 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.


Procijedite kroz fino cjedilo na tanjur ili ravni pladanj (to pomaže da se krema brže ohladi).


4Dovršite cheesecake

Prelijte kremu od limuna preko cheesecakea. Ohladite u hladnjaku do posluživanja, par sati ili preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.