U tavu dodajte ulje i pustite da se lagano grije. Za to vrijeme narežite na sitne kockice luk i ubacite ga u tavu. Posolite.
Dok se luk prži naribajte mrkvu, peršin i celer izrežite na male kockice. Dodajte u tavu. Pržite cca 10 minuta dok povrće ne omekša.
Operite i narežite češnjak i šampinjone. Dodajte slatku ili ljutu crvenu papriku, pustite minutu da se proprži pa dodajte sjeckani češnjak.
Nakon minute dodajte šampinjone pa ih dinstajte dok ne omekšaju i malo se smanje. Sad dodajte pasiranu rajčicu i vode da ne bude pregusto. Kad prokuha dodajte kokošju kocku.
Stavite vodu za tjesteninu, posolite i čekajte da zakuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputi.
Nakon par minuta bi umak trebao biti prilično gust, razrijedite ga dodavanjem par žlica vode u kojoj se kuha tjestenina.
Dodajte kuhanu tjesteninu u umak i dobro izmiješajte, prokuhajte minutu.